Veelgestelde vragen

Het kan goed dat sommige dingen nog niet helemaal duidelijk voor je zijn. Hier vind je een aantal veelgestelde vragen.


Zit je vraag er niet tussen dan kan je altijd contact met mij opnemen.

Waar begin je met het maken van jouw website ?

Het begint met een idee voor een website.
Wat gaat de content worden? Wat is de doelgroep? Wat wil je bereiken met je website? Welke sfeer wil je overbrengen? Heb je de tekst en de foto's al bij elkaar verzameld?
En dan volgt de technische kant: de hosting, domeinnaam en welke CMS (Content Management System). En uiteindelijk starten met het bouwen.
In dit hele proces kan ik je natuurlijk begeleiden waar nodig.

Welke hosting kies je ?

Ja goeie vraag. Helaas is er geen eenduidig antwoord te geven.
Er zijn zo veel verschillende goeie en minder goeie hosting.
Wat ik zelf graag wil is dat ik makkelijk contact kan maken met de klantenservice als er iets aan de hand is, want het ergste is dat je website offline is en je moet wachten op reactie van je hosting provider. Daarnaast ben ik een groot voorstander van bewuste providers, die letten op het gebruik van zo min mogelijk energie, zo goed mogelijk voor onze leefomgeving. Verder let je op: de grootte van je website, hoeveel bezoekers je verwacht of je subdomeinen wilt, de snelheid van de website en jouw eigen budget. Ik heb goede ervaringen met Vimexx en Strato.

Hoe lang duurt het om een website te maken?

Dat ligt aan meerdere factoren. Denk aan het brainstorm proces, de grootte van de website en of de content (tekst/foto's) snel wordt aangeleverd of niet. Dus als jij al weet wat je wilt en je hebt al je content klaar liggen kan het snel, laten we zeggen binnen een maand, af zijn. Het is altijd mogelijk om in overleg een deadline te stellen. Dan weten we beide waar we aan toe zijn en kunnen we een mooie lancering plannen.

Welke software wordt er gebruikt bij het maken van websites ?

Het CMS platform waar ik mee werk is Wordpress. Hiermee kan jij als klant achter de schermen tekst en foto's veranderen op jouw eigen website. Ik bouw niet graag met templates omdat ik dan vast zit aan een bepaald uiterlijk van een site dus ik heb gekozen voor Oxygen Builder. Die neemt Wordpress volledig over, is heel licht gewicht en zorgt dus voor een soepel en snel draaiende website wat een positieve invloed heeft op de server waar het op draait en dat heeft weer een positieve invloed op het klimaat. Daarnaast laadt je website snel en zitten potentiele klanten dus niet te wachten totdat er ein-de-lijk beeld is. En het voornaamste is dat Oxygen Builder de optie heeft om volledig vanaf blanco pagina een goed werkende website te bouwen.

Kan je zelf jouw website aanpassen als deze online is ?

Ja, mijn streven is dat ik niet als tussenpersoon hoef te dienen als dat niet gewenst is. Je kan alle foto's en tekst zelf veranderen na lancering. Als je graag wilt dat ik het blijf doen is dat natuurlijk ook mogelijk.

Is jouw website ook goed zichtbaar op Ipad en mobiel ?

Ja zeker. De website wordt gemaakt zodat je het op alle schermen goed kan zien.

Wat moet er allemaal aangeleverd worden ?

Teksten, foto's, illustraties, video's.
Alle content, alle inhoud van de website.
Foto's kunnen door mij worden gemaakt als je ze (nog) niet zelf hebt. Voordat ik kan gaan bouwen aan de website moet alles aangeleverd zijn.

Hoe draag ik een steentje bij aan duurzaamheid?

Door een klimaatneutrale hosting te hebben nl Strato. Via thegreenwebfoundation check je of jou hosting ook groen is. Dan gaan ze bewuster om met hun uitstoot in de grote server centrales.
Website carbon is een leuke website om te zien hoeveel energie jouw website gebruikt.

Wat is microanalytics?

Microanalytics is een alternatief voor google analytics. Niet zo uitgebreid en makkelijker te lezen. Zo hou je bij hoeveel bezoekers er op je pagina komen en vanuit welk land.

Zijn de prijzen inclusief of exclusief BTW ?

Omdat ik gebruik maak van de kleine ondernemers regeling (KOR) van de belastingdienst mag ik geen BTW op mijn facturen specificeren. Dus we hebben het niet over inclusief of exclusief BTW. De prijzen die je ziet op de website zijn de prijzen die ik hanteer op de facturen zo lang ik gebruik maak van de KOR.

Hoe gaat het in z'n werk met de facturering ?

Vooraf vraag ik een aanbetaling van 30%. En als de website af is, maar nog niet gelanceerd betaal je de laatste 70%. Daarna kan je website online.

chevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram